Lovisa Furubo
En uppfinningsrik fotograf och stylist som svidat om till snickarbyxor varje helg sedan november 2019. Drömmer och hoppas på ett någorlunda färdigt (före detta) ödehus att fira jul i. Älskar återbruk, kluriga lösningar (som i slutändan alltid blir de bästa ju), trädgård och byggnadsvård. I denna blogg kommer ni att få följa sluttampen på renoveringen av den gamla skolan i Ölvingstorp, och sedan livet som händer där med allt vad det innebär.
Annons
Annons

Då och nu: Köket

Så här såg det ut på tillträdesdagen i Ölvingstorp. Här är storskolebarnens sal, den enda med fönster på 90 cm höjd. Som gjort för kök! Men först rivning… och återställande av innertaket som var skadat av allt regnvatten som letat sig in.

Annons

Men först: lite kul! Utsidan skvallrade om något kul i väggen.

Annons

Ett fönster! Som fick ge vika för svarta tavlan. Och panel!

Och nu ser det ut så här! Vi håller på att bygga om ett kök som skulle till tippen, från början med släta ekfanérluckor som sedan blivit lackade vita.

Och så från andra hållet!

Annons

Det som är kvar är att köket ska målas, golvet behandlas med fernissa, elektrikern ska fixa det sista, rörmokarn ska göra sitt och en stor vedspis ska in i hörnet.

Så här såg det förresten ut för väldigt väldigt längesedan! Gulliga ungar, visst?

Mmmm mums vad sugen man blir på att äta mat här…

Annons

Lite bättre nu även om det är lite kvar! Här ska vi bygga gigantiskt matbord! Antagligen av en gammal altarring från en katolsk kyrka.

Sen har vi det magiska serveringsskåpet. Det har vi byggt av gamla köksluckor och garderobsdörrar i ek, en begagnad granitskiva och bågarna med linjeglas har min pappa knåpat ihop!

6 kommentarer till “Då och nu: Köket”

 1. Emilia skriver: 2 december, 2021

  Det är så fint, så fint, såååå fint! Älskar att följa och ska bli SÅ ROLIGT att följa via bloggformat! Hurra och hejarop!


  1. Lovisa Furubo skriver: 4 december, 2021

   Tack snälla Emilia! Blir så glad <3 <3 <3


 2. Margareta Lagerlöf skriver: 17 december, 2021

  Det blir säkert ”spektakulärt” fint. Men- ett ”springkök”. Lycka till.


  1. Lovisa Furubo skriver: 24 december, 2021

   Ja verkligen! Men det är det värt.


 3. Annsofi skriver: 14 januari, 2022

  Fantastiskt fint med färgsättning och lugn men skulle nog planerat det lite annorlunda utifrån funktionsaspekten. Går ju dock att sätta dit nya element småningom.


  1. Lovisa Furubo skriver: 16 januari, 2022

   Vi har klurat på funktionen i detta kök i evigheter. Alltid lite klurigare när man återbrukar. Så är otroligt nyfiken på vad du hade gjort annorlunda? Elementen är nya!


Dela på:
Laddar
https://lovisafurubo.residencemagazine.se/hur-det-gick-till-nar-vi-kopte-skolan/